După o investiție din fonduri europene de aproape șapte milioane de lei, fațada și acoperișul Facultății de Chimie, Biologie și Geografie de la Universitatea de Vest din Timișoara au fost reabilitate.
Clădirea este monument istoric și a fost inaugurată în 1877. Inițial a funcționat ca orfelinat și a fost ridicată din donațiile făcute de prințesa Ghizela.
Prin acest proiect, a fost redat comunității un simbol al orașului, reinventat și reînnoit pentru generațiile viitoare, a precizat directorul general administrativ al Universității de Vest din Timișoara, Laurențiu Georgescu.
„Las aici câteva imagini de la inaugurarea acestui obiectiv. Realizat printr-o finanțare nerambursabilă din Programul Operaţional Regional 2014-2020 (Regio), proiectul are o valoare de 6.748.978,11 lei.
În contextul unei perioade în care investițiile în infrastructura universitară au fost extrem de limitate din partea statului, ne-am adaptat și am căutat soluții pentru finanțare din fonduri europene. Astăzi, sărbătorim finalizarea acestui proiect de reabilitare a fațadei și acoperișului Facultății de Chimie, Biologie și Geografie.
Această clădire istorică, ridicată în 1873 de prințesa Ghizela, are o semnificație specială pentru orașul nostru, inițial fiind Orfelinatul Comunal „Ghisela”.”, a scris Laurențiu Georgescu pe pagina de Facebook.
Potrivit surselor istorice, Orfelinatul Ghizela a fost construit in anul 1873 de către prințesa Ghizela, care donase orașului 20.000 de coroane pentru construirea unui orfelinat. În anul 1877, acesta și-a deschis porțile pentru un număr de 40 de orfani.
sursa foto: Facebook/Laurentiu Georgescu