Sanatate

Pestă porcină africană la Lenauheim! Încă un focar descoperit de autorități

• Bookmarks: 6


In data de 02.12.2022 a fost prelevat un set de organe de la un porc domestic mort provenit   dintr-o exploatație nonprofesională din localitatea Lenauheim, județul Timiș și a fost trimis la  pentru confirmare  și  identificăre a virusului pestei porcine africane  la Institutul de  Diagnostic și Sănătate Animală București și în urma analizelor efectuate a fost eliberat buletinul de analiză  nr. 17446/05.12.2022 cu rezultat pozitiv,  fiind  confirmată Pesta Porcină Africană.

După confirmarea  Pestei Porcine Africane a fost convocată sedința cu toți membrii CLCB, în urma  căreia s-a votat emiterea Hotărârea nr. 19/06.12.2022  de aprobare a zonelor de protecție și supraveghere din jurul focarului de PPA, și a aprobării Planului de măsuri în cazul confirmării bolii PPA la porcii domestici din exploatația nonprofesională din localitatea Lenauheim, județul Timiș.

Au fost stabilite zonele de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km din jurul focarului de pestă porcină africană și anume:

 Zona de protecție(0-3 km) – localitatea  Lenauheim

 Zona de supraveghere(3-10 km) -următoarele localități :

Următoarele localități :IECEA MARE ,IECEA MICĂ, UIHEI ,ȘANDRA, BULGĂRUȘ, GOTTLOB și GRABAȚ, din jud.Timiș.Ferme comerciale aparținând :SC SMITHFIELD ROMANIA-FERMA -BILED, SC SMITHFIELD ROMANIA – IECEA MARE, SC SMITHFIELD ROMANIA- BULGĂRUȘ , SC SMITHFIELD ROMANIA-  JIMBOLIA-2,SC SMITHFIELD ROMANIA-  JIMBOLIA-, SC PROD SUIN SRL.loc.IECEA MARE

6 recommended
comments icon0 comments
0 notes
82 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *