Administratie

Podul peste Bega din Remetea Mare, în pericol de a se prăbuși din cauza TIR-urilor

• Bookmarks: 6


Semnal de alarmă tras de Sorin Ionescu, subprefect de Timiș. Acesta acuză Consiliul Județean Timiș de faptul că nu a impus o limitare de tonaj pentru traversarea podului peste Bega din comuna Remetea Mare.

 

În aceste condiții, din cauza TIR-urilor, podul ar fi în pericol de a se prăbuși.

Atenție la pod! Limitarea de tonaj pentru traversarea podului peste Bega din comuna Remetea Mare este stringentă! Și dacă a existat cândva o limitare de tonaj pe podul situat pe DJ 609, care face legătura între localitățile Remetea Mare și Bucovăț, astăzi nu se putea vedea nimic în acest sens. Niciun fel de atenționare pentru a stopa traficul auto de mare tonaj peste podul care reprezintă un real pericol în condițiile în care specialiștii atrag atenția asupra stării precare a podului. După sesizările primite, am fost la fața locului. Am avut ocazia să discut cu cei care locuiesc în imediata vecinătate a podului pe care circulă camioanele de mare tonaj depășind cu mult limita admisă. Este un real pericol, iar oamenii se tem de ce e mai rău și sunt indignați de lipsa indicatoarelor care să limiteze tonajul”, a afirmat Sorin Ionescu.

Așadar, subprefectul a făcut apel la cei din CJ Timiș să ia măsuri urgente prin montarea unor limitatoare de înălțime și gabarit pe podul din Remetea Mare.

Chiar dacă este în discuție construcția unui nou pod și a unui sens giratoriu, de care e mare nevoie în zona respectivă, asta nu înseamnă că problema este deja rezolvată. Vor trebui realizați mulți pași până la îndeplinirea acestui obiectiv. Fac un apel către administrația județeană și responsabilii din cadrul Consiliului Județean Timiș să trateze cu responsabilitate situația podului care se deteriorează de la o zi la alta și să ia de urgență măsurile care se impun prin montarea unor limitatoare de înălțime și gabarit, pentru a preveni astfel o posibilă tragedie”, a declarat Sorin Ionescu.

6 recommended
comments icon0 comments
0 notes
128 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *