Administratie

Scăpăm de penele de curent? La Timișoara se testează corpuri moderne de iluminat stradal

• Bookmarks: 2


Sunt șanse ca timișorenii să nu mai aibă parte de pene de curent atunci când îi prinde noaptea pe stradă.

Primăria Timișoara anunță că zona străzilor 20 Decembrie 1989 – CD. Loga – Regele Ferdinand I -16 Decembrie 1989 a devenit una experimentală pentru variante de iluminat public.

De curând, tronsonul din dreptul Parcului Justiției al străzii 20 Decembrie 1989 este iluminat cu 15 corpuri moderne cu led și sistem de telegestiune.

Acestea au fost instalate gratuit de Enel, ca să testăm echipamentele lor. Testarea diferitelor tipuri de sisteme de iluminat e necesară pentru a putea știi care sunt variantele eficiente și rezistente la funcționarea în rețeaua de iluminat public. Suntem deschiși în continuare la colaborări de acest fel care dau posibilitatea să verificăm modul de funcționare în sistem al unor variante moderne de iluminat stradal. În această zonă avem tronsoane cu iluminat de 3 tipuri: sodiu, montate în 2007, leduri din 2010, fără sistem de telegestiune și leduri noi, cu sistem de telegestiune integrat. În contextul creșterii accelerate a prețurilor la energie, este esențial să adoptăm cele mai noi tehnologii, economia pe care o realizăm fiind de până la 70%”, a informat Primăria Timișoara.

Reprezentanții instituției detaliază faptul că în prezent au în derulare proiecte de modernizare a iluminatului stradal, cu utilizare de corpuri cu leduri și sistem de telegestiune, în diferite stadii de implementare, în valoare totală de 26 de milioane de lei.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
40 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.