Anul acesta, doar telefonic, timișorenii au semnalat în 30 de cazuri prezența oamenilor străzii în diverse locații din oraș, unde creează disconfort, fac mizerie, apelează la mila publică ori sunt agresivi.
De la începutul acestui an, un număr de 112 persoane au fost depistate pe străzi, fiind predate de mai multe ori către centrele sociale.
„Acțiunile presupun inclusiv transportarea acestor persoane la Centrul Social ”Sfântul Francisc” de pe Str. Telegrafului, unde sunt tunse, igienizate, deparazitate, schimbate de haine și hrănite corespunzător, lucru care se întâmplă periodic. Trebuie menționat că deși aici li se oferă condiții de trai decente și sunt practic de nerecunoscut după o astfel de ”ședință” de igienizare, preferă să se întoarcă în stradă, unde fac mai mulți bani și sunt obișnuiți cu viața fără reguli. Polițiștii locali continuă însă acțiunile de preluare din stradă a persoanelor care apelează la mila publică și a oamenilor străzii, încercându-se astfel descurajarea fenomenului. Anul trecut, 477 de persoane fără adăpost au fost identificate și predate, în medie de șase ori fiecare, adică în total de 2915 ori, către centrele de asistenţă socială.”,
au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.
Poliția Locală face din nou apel la cetățeni să nu le mai ofere bani, deoarece în acest fel ei rămân în stradă. Cei care observă cerșetori sau oameni ai străzii pot apela la numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale, 0256.968 sau 0256.246.112, pentru ca echipajele să se deplaseze în vederea preluării și predării lor către autoritățile în drept, pentru a încerca reintegrarea lor în societate.
sursa foto: Poliția Locală Timișoara