Un medic din Timișoara vine cu o serie de sfaturi utile, în preajma sărbătorilor pascale.
Cristina Ilie, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice în cadrul Spitalului CFR Timișoara, ne recomandă să includem și fructe și legume în mesele de sărbători.
„Toate sărbătorile vin cu încântarea de a împărți mese îmbelșugate și gustoase cu cei dragi. Spre deosebire de sărbătorile de iarnă, acum este totuși o perioadă în care ne putem bucura și de legume și fructe. De aceea, recomand să nu uităm de ele la aceste mese, care, de obicei, sunt bogate în grăsimi, proteine și carbohidrați. Putem să ne bucurăm de carnea de miel, de drob, de ouă și toate celelalte preparate tradiționale, însă cu măsură”, a explicat Cristina Ilie.
Așadar, medicul timișorean ne sfătuiește să asociem și legume la fiecare masă, iar ca gustare sau la micul dejun fructe.
„Și să nu uităm că aceste sărbători sunt, în principal, un motiv de a petrece timp în familie, cu prietenii și apropiații”, a precizat Cristina Ilie.