Se lucrează la operaționalizarea spațiului, se stabilesc tarifele de închiriere, se caută colaboratori pentru organizarea cursurilor și se fac studii de piață despre nevoile angajatorilor din Timiș, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Timiș. Centrul are șase săli de cursuri, de seminar, dimensionate pentru 10-12 persoane pentru că practica demonstrează că este grupul de lucru cel mai eficient.
„Ne propunem ca începând de anul viitor să intrăm în etapa de operare, suntem acum în etapa de operaționalizare, așa cum am prezentat în materialele noastre. Acreditări nu sunt în momentul acesta obținute de centru, de noi, noi nu considerăm că centrul trebuie acreditat într-o calificare, într-o meserie pentru că filosofia noastră este să colaborăm cu furnizorii de formare din piață, să încercăm să-i ajutăm și nu să-i concurăm. Există o procedură care e în derulare la Consiliul Județean, se elaborează un regulament de organizare și funcționare, inclusiv tarife, inclusiv conținutul cadru al contractelor de închiriere. Astea urmează să fie finalizate și supuse aprobării Consiliului Județean Timiș.”,
a precizat Sergiu Bălașa, coordonatorul centrului.
Consiliul Județean Timiș va închiria spațiul, prin Centrul Comunitar de Învățare Permanentă, în care formatorii de cursuri să organizeze cursurile de formare profesională.
Centrul Comunitar de Învățare Permanentă din Timiș are aproape 1.500 de mp și se află în interiorul Parcului Industrial Tehnologic din Timișoara.