Pentru că nu avea curajul să spună verde-n față că face parte din tabăra Florin Cîțu, președintele interimar PNL Timiș, Alin Nica a găsit acum pretextul perfect să se dezică de Ludovic Orban, președintele actual al PNL.
Implicarea lui Ludovic Orban în alegerile interne pentru conducerea PNL Timișoara i-a oferit lui Alin Nica pretextul perfect să se dezică de el. Pentru că nu a vrut să-și asume oficial faptul că îl susține pe Florin Cîțu la președinția PNL, la alegerile din toamnă, deși era de mult luată decizia, acum Nica îi transferă lui Ludovic Orban vina pentru eșecul total de la alegerile pentru PNL Timișoara.
”Evenimentul de la Filarmonica Timișoara va rămâne o pată neagră pe obrazul PNL. La fel ca recentele alegeri PNL de la Vaslui sau de la Pitești. În doar o săptămână, cu implicarea unor oameni de care mă dezic total, alegerile interne PNL s-au transformat într-o serie de bâlciuri violente. Iar pentru că setea de putere personală nu poate justifica vreodată distrugerea unui partid, spun cu părere de rău că, după ziua de sâmbătă, Ludovic Orban nu mai este președintele meu PNL.”, a scris Alin Nica pe pagina de Facebook.
Cu toate că este președinte interimar PNL Timiș, iar alegerile din PNL Timișoara au fost organizate de Dănuț Groza, secretar general PNL Timiș, Alin Nica nu-și asumă nimic din dezastrul de la Filarmonica Timișoara, unde au avut loc alegerile pentru PNL Timișoara.
”Pot spune că lucrurile erau pe un făgaș al normalității atunci când alegerile interne pentru PNL Timișoara s-au transformat în scena unei manifestări de forță (fizică). Însă în sală au fost instigate să intre aproximativ 200 de persoane fără drept de vot dar cu o mare dorință să se impună. Entuziaștii fără drept de vot au furat buletinele și ștampilele, inclusiv pe cea cu numele meu și au ocupat sala după ce am anunțat amânarea alegerilor. În incinta Filarmonicii au rămas să „voteze” persoane despre care nu știam nici măcar dacă au calitatea de membri PNL. Culmea absurdului a fost atinsă când Adrian Oros, apropiatul lui Orban și chiar însuși Orban au încurajat continuarea simulacrului de alegeri, cu 300 de persoane în sală, dintre care cine știe câți erau veniți din alte localități sau chiar din afara partidului. La alegeri ar fi trebuit să voteze 914 de membri legitimi, cuprinși într-un convocator și validați prin procedurile premergătoare. (…) Nu am anticipat o confruntare fizică și am semnat contract cu o firmă de pază doar pentru asigurarea fluxului la intrare și pentru respectarea normelor de prevenire a răspândirii Covid-19. Nici prin cap nu mi-a trecut că, într-o țară democratică, în orașul Revoluției, 200 de oameni pot forța ușile și pot prelua nelegitim o conferință de alegeri.”, a mai scris Nica.