Eveniment

„Recoltă bogată” a Poliției Locală Timișoara! Zeci de mașini ridicate din zona pietonală

• Bookmarks: 5


Aproape 200 de șoferi sancționați și 17 mașini ridicate – este „recolta” Poliției Locale din Timișoara, de la începutul lunii septembrie până în prezent, doar din zona străzilor pietonale din oraș.

De la începutul acestei luni s-a trecut la ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar în zona pietonală a municipiului Timișoara, ca urmare a modificărilor aduse HCL 371/2007, prin care este reglementat acest aspect.

Astfel, în ultimele două săptămâni, de la intrarea efectivă în vigoare a acestei măsuri complementare, au fost aplicate un număr de 148 sancțiuni contravenționale pe străzile dedicate pietonilor, din zona centrală, fiind dispusă ridicarea unui număr de 17 autovehicule.

„Cele mai multe situații de acest gen au fost constatate pe străzile Sergent Constantin Mușat, Eugeniu de Savoya, Augustin Pacha și Emanuil Ungureanu. Potrivit HCL 371/2007 modificată, astfel de fapte se sancționează cu amendă între 500 și 1000 de lei pentru persoanele fizice și între 1500–2000 lei pentru persoanele juridice. Totodată, în modificarea menționată a fost introdusă și prevederea conform căreia este interzisă oprirea și staționarea vehiculelor pe scuaruri, insule de dirijare a circulației sau pe alte amenajări rutiere care nu sunt destinate opririi și staționării vehiculelor, care se sancționează cu amenzi între 600-1200 lei pentru persoanele fizice și  1500–2000 lei pentru persoanele juridice. La acest capitol, au fost aplicate un număr de 49 sancțiuni contravenționale, cele mai multe pe str. Coriolan Brediceanu, Bdul Revoluției 1989 și Bdul Dâmbovița. Poliția Locală Timișoara atrage atenția că se vor lua măsurile legale în continuare, recomandând totodată conducătorilor auto să respecte legislația pentru a evita sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor.”, transmit reprezentanții Poliție Locale.

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
46 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.