Eveniment

Tânărul care a evadat din penitenciarul din Timișoara, a fost prins

• Bookmarks: 5


Tânăr de 30 de ani, încarcerat la penitenciarul Timișoara și care a evadat miercuri dimineață, a fost prins lângă Oloșag.

Acesta era încarcerat pentru infracțiuni rutiere și a evadat de la punctul de lucru din Buziaș, județul Timiș.

„Miercuri, 04.05.2022, în jurul orei 9.50 s-a constatat că deţinutul MOIS GHEORGHE GRIGORE, în vârstă de 30 de ani, condamnat definitiv la 1 an, 3 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, clasificat în regim semideschis, a părăsit punctul de lucru interior aflat în cadrul secției exterioare Buziaș, au transmis atunci polișiștii.

Joi, 05 mai, acesta a fost prins de oamenii legii.

„Vă informăm că deținutul care, în data de 04.05.2022, a părăsit un punct de lucru interior aflat în cadrul secției exterioare Buziaș, a fost identificat și capturat astăzi, 05.05.2022, în jurul orei 09.00, pe raza localității Oloșag, jud Timiș, de către o echipă mixtă constituită din angajați ai Penitenciarului Timișoara și Ministerului Afacerilor Interne.
În legătură cu fapta săvârşită, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. De asemenea, pentru deținut se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se  vor dispune măsurile legale. Având în vedere că fapta săvârșită este asimilată evadării, reiterăm că aceasta se pedepsește conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.
Mulțumim pentru sprijin Inspectoratului de Poliţie al Județului Timiș, Inspectoratului  Județean de Jandarmi Timiș, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră și societății civile, precum și personalului unității pentru suportul oferit în acţiunea de identificare şi capturare a deţinutului.”, au transmis reprezentanții penitenciarului.

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
942 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.