Administratie

VIDEO Navigația pe Bega, din Timișoara spre Serbia, a fost redeschisă după mai bine de jumătate de secol

• Bookmarks: 10


Odată cu finalizarea ecluzei de la Sânmihaiu Român, navigația pe Bega spre Serbia este posibilă, după mai bine de jumătate de secol. Nu se poate trece încă granița cu Serbia, pe Bega, lipsește un punct de trecere a frontierei.

Nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român a fost inaugurat oficial vineri, 29 aprilie.

Sunt peste 110 km navigabili, până la granița cu Serbia, care nu poate fi încă trecută, trebuie înființat un punct de trecere a frontierei.

După ce va fi realizată și această investiție, navele de la Timișoara vor putea urca spre Dunăre, iar de acolo spre Marea Neagră spre vestul Europei. Se va putea circula pe un traseu cicloturistic de 70 de kilometri, între Timișoara și Zrenjanin.

Valoarea totală a proiectului este de 13 850 687.41 euro, din care contribuția financiară a Uniunii Europene este de 11 773 084,29 euro. Alocarea financiară pentru cei patru parteneri în proiect este următoarea: lider de proiect a fost Administrația Bazinală de Apă Banat, iar parteneri Consiliul Județean Timiș, secretariatul Provincial pentru Cooperarea Interregională și Autoguvernarea Locală din Vojvodina, respectiv Compania Publică de gestionare a apelor „Vode Vojvodine” Novi Sad.

10 recommended
comments icon0 comments
0 notes
1095 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *